Opskriftindex

lørdag den 23. februar 2013

Weekendlækkerier

Med min nye challange er det jo ikke "tilladt" for mig at spise lækkerier i hverdagene længere, men så er det jo heldigt at det endelig er weekend ;)
Der er i dagens anledning blevet smækket nogle gaffelkager aka chewy cookies sammen. Konsistensen er bestemt ikke ligesom sukker-mel-cookies (sig lige til hvis du har en LCHF version, der bliver som de originale, sprøde men samtidig bløde... åhh.....), men smagen er god. Specielt efter en nat i køleskabet, blev faktisk lidt skuffet over dem, da de var nybagte, men giv dem lige en chance alligevel, ik'?



Gaffelkager med kakao, appelsin og kokos
12 stk.
  • 80 g blødt smør
  • 2 spsk. Sukrin+
  • 2 spsk. kokossukker
  • 1 æg
  • 1 spsk. kakao
  • 1,5 dl malede mandler (65 g)
  • 1 dl kokosmel (35 g)
  • 1 spsk. kokosfibre
  • 1 tsk. bagepulver
  • Skallen af en øko appelsin
  • 1 nip salt
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160 grader.
Smør piskes med med Sukrin+ og kokossukker til det bliver blødt og luftigt. Ægget kommes i og der piskes til det er en homogen masse. Derefter kommes resten af ingredienserne og der røres til det er sammenhængende. Lad dejen stå lidt for at samle sig.
Klat dejen op på en bageplade ved hjælp af en ske eller to, kuglerne skal være ca. på størrelse med en valnød. Sørg for at der er lidt mellemrum mellem dem, da de flyder lidt ud. Mas kuglerne lidt flade med en gaffel.

Bages ca. 30 min. tilkanterne begynder at blive lidt mørkere. De er stadig helt bløde, når de kommer ud af ovnen, men den er god nok, de er færdige. Køles af og kommes derefter i køleskabet, gerne natten over, til de skal nydes.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar