Opskriftindex

søndag den 24. februar 2013

Brownie-cheesecake med hindbærskum

Min søn har fødselsdag, eller ja altså det havde han i hvert fald d. 28. januar. I dag har vi så fejret ham for tredje og sidste gang.
Der var et par veninder + deres børn, og havde valgt at lave "Christina-venlige-kager". Vi fik bananbrød/kagen fra Madbanditten og en skøn brownie-cheesecake fundet på Miss Mette, dog i en LCHF-version.

Den var simpelthen skøn, browniebunden smeltede i munden som chokoladetrøffel, chessecaken supplerede den lidt tunge bund rigtigt godt og hindbærskummet smagte friskt dertil.
Kagen smager ikke egentlig sødt som almindelige sukkerkager, men for en som plejer at undvære sukker er den rigeligt sød.

Den ene veninde, som var på besøg, er dog altid en smule skeptisk over for mine kager uden mel og sukker og denne gang var ingen undtagelse - brownie-cheesecaken smagte for meget af chokolade - altså ting kan da ikke smage for meget af chokolade! Bananbrødet var lidt for fedtet, jamen smør er jo dejligt ;)
No hard feelings :)

Efter en del opfordringer kommer her min udgave:



Brownie-cheesecake med hindbærskum
(ca. 6 personer)

Brownie:
  • 100 g mørk chokolade (minimum 70%)
  • 100 g blødt smør
  • 30 g Sukrin+
  • 10 g kokossukker
  • 2 æg
  • 1 spsk kokosfibre

Sådan gør du
Smørret piskes med Sukrin+ og kokossukker. Æggene piskes i ét af gangen og der piskes grundigt. Kokosfibre røres i. Chokoladen smeltes forsigtigt over vandbad eller i mikroovn og piskes i dejen.
Dejen står lidt, så fibrerne kan suge væske til sig. Dejen fordeles i et fad beklædt med bagepapir og glattes så godt som muligt ud med en dejskraber.





Cheesecake:
  • 200 g fuldfed smøreost (jeg brugte Philadelphia)
  • 20 g Sukrin+
  • 10 g kokossukker
  • 1 tsk vaniliepulver
  • 1 æg

Sådan gør du
Osten piskes grundigt på lav hastighed med Sukrin+, kokossukker og vaniliepulver. Ægget piskes herefter i.
Ostemassen er ret flydende, fordeles over browniedejen og bages ca. 30 min på 180 g.




Hindbærskum:
  • 100 g hindbær (jeg brugte frosne, som fik et hurtigt opkog og derefter kølet af)
  • 1 spsk Sukrin melis
  • Lidt vaniliepulver.
  • 1,5 dl fløde

Sådan gør du
Fløden piskes stiv med hindbær, Sukrin melis og vaniliepulver.
Kommes ovenpå kagen lige inden servering.

Bon appetit.


11 kommentarer:

  1. "Smagte for meget af chokolade", pfht, det er jo uhørt! Der må da være noget galt med hende ;D

    SvarSlet
  2. Den kage må afprøves - men vente til anledning eller blot weekend. Mums!
    KH
    - frk. sveske

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er jo lige det med ikke at få lavet sådan noget i hverdagene :D

      Slet
  3. Mums, ja den skal da virkelig prøves! For herhjemme kan intet smage for meget af chokolade :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den kan helt sikkert anbefales :D

      Slet
  4. Tak for opskriften! Den ser virkelig lækker ud - kan ikke vente med at smage den. Du må have en god weekend, fra en ny blogfølger.

    SvarSlet
    Svar
    1. Velkommen til :)
      Den er virkelig lækker, meld gerne tilbage med et resultat, hvis du får en lavet :)

      Slet
  5. Hvad er det sukrin+ kan i forh til de andre varianter af sukrin?

    SvarSlet