En af mine "gamle" favoritspise var tærte. Tærte er så fantastisk, da alle ens rester lige kan blive puttet i - vel og mærke uden at det føles som restemad.
Alm. tærtebund er jo ikke så LCHF egnet, så derfor må der jo nytænkes, og det har svenske Åse gjort rigtigt godt lige her.
Jeg har dog ændret lidt i opskriften, og min version kommer her.
Tærtebund
1 tærteform
- 2 dl mandler
- 0,5 dl sesamfrø
- 0,5 dl solsikkekerner
- 1 spsk. fiberhusk
- 40 g smør
- 1 tsk. salt
- 1 æg
Tænd ovnen på 160 grader.
Mandler, sesamfrø og solsikkekerne kværnes fint i foodprocessor. Resten af ingredienserne kommes i og der køres til det hele er blevet til en sammenhængende dej.
Dejen trykkes ud i tærteformen, så den er nogenlunde lige tyk over det hele. Prikkes med en gaffel.
Forbages i 15 min.
Fyldet kommes i og der bages i yderligere ca. 30 min.
Som udgangspunkt laver jeg æggemassen med 3 æg, 2 dl væske af en art og en håndfuld revet ost samt salt og peber. Denne gang var væsken 1 dl fløde og 1 dl creme fraiche. Det kunne ligeså vel være hytteost, græsk yoghurt, mælk, skyr osv.
Jeg bruger af de rester som er i køleskabet.
Vores fyld bestod denne gang af:
Kyllingebryst
Fetaost
Broccoli
Bacon
Alt kan jo kommes i og kun fantasien sætter grænser. Er fyldet meget vådt, er det dog en god idé at forstege det, sådan at tærtebunden ikke bliver for våd.
Uhm, lækkert! Tærte er (var?) helt sikkert også en af mine livretter - har dog endnu ikke prøvet en LCHF-version. Hvordan blev din bund? Sprød eller mere til den bløde side? :)
SvarSlettærte er altså også bare lækkert!
SletBunden er sprød, der hvor der ikke er fyld :) Men synes nu heller aldrig mine bunde med mel, var sprøde der hvor der var fyld?
Men den var ikke snasket eller noget på trods af fyldet :)
Vh. Christina
Uhm - der er tærte på listen over madideer til den kommende uge hos mig. Tror denne opskrift må afprøves ;-)
SvarSletGod aften.
KH
- frk. sveske
Den kan i hvert fald sagtens anbefales :)
SletGod fornøjelse med den, og meld gerne tilbage :D
Kh. Christina
Hej Christina,
SletTærten blev afprøvet i går - MUMS!
Jeg kunne dog ikke helt få den færdig, da min blev lidt høj, men klart en bund, jeg vil lave igen - nemmere end den jeg ellers har brugt.
KH
- frk. sveske
Det var godt at du synes om den - den er også nem :)
SletFaktisk meget nemmere end en tærtedej med mel ;)
-dog en skam den ikke dej færdig, var din dej for tyk eller var det fyldet som var for højt?
Kh. Christina
Jeg elsker også tærte! Jeg plejer ellers bare at lave den uden bunden, men det kunne da være, at man skulle forsøge sig med en tærtebund, nu den også findes i lchf-version! :D
SvarSletJa synes da du skulle afprøve, tærte med bund giver bare et eller andet ekstra ;)
SletVh. Christina
Den er i ovnen nu, så jeg krydser fingre! :D
SletHåber den blev god ;)
SletSmagen er der på ingen måde noget i vejen med! Men min bund blev desvære ret våd, og jeg havde problemer med at få æggemassen til at stivne. Jeg har dog lige opdaget, at der i den oprindelige opskrift rent faktisk bruges kopper og ikke deciliter. Dette kan måske forklare, hvorfor min bund blev lidt for våd, da 1 kop svarer til omkring 1,6 dl (så vidt jeg kan læse mig frem til). Næste gang vil jeg derfor tilsætte lidt mere HUSK og skrue ned for mængden af æg. Desuden vil jeg nok også sætte ovnen på en lidt højere temperatur for æggemassens skyld! :)
SletJeg har haft lidt problemer med at finde en god bund, men det kan være jeg skal give din et forsøg... :) vi elsker tærte her i familien...
SvarSletJeg synes i hvert fald den er, så prøv den endelig :)
SletHej Christina.
SvarSletDet ser lækkert ud, og jeg vil straks forsøge min lakse/spinat tærte med den bund!! Kan man bruge en minihakker eller må jeg anskaffe mig en foodprocessor?
Hej Heidi
SletBeklager den virkelig lange responstid.
Jeg vil tro at du kan male mandler og kerner i minihakker og derefter ælte det sammen med resten af ingredienserne i hånden :)