Opskriftindex

fredag den 28. juni 2013

Skøn LCHF pizza - helt uden blomkål

Alle, som spiser efter LCHF-pricipperne, kender jo til blomkålspizzaen. Mange kender nok også til pizzaen baseret på Halloumi som bl.a. Jane har lavet. Personligt synes jeg, at pizzaen lavet på Halloumi er bedst. Bunden hænger bedre sammen, og det er muligt at spise den som en "slice". Synes også konsistensen er mere som en alm. pizza.
Pizzabund lavet af Halloumi
4 små bunde

200 g Halloumi
3 æg
2 spsk fiberhusk
½ dl fløde

Sådan gør du
Tænd ovnen på 250 g.
Halloumi smuldres i mindre stykker og kommes i en skål sammen med æg og fløde. Det stavblendes sammen til en jævn masse. Fiberhusk tilsættes og dejen røres godt sammen, hviler 10 min.
Dejen kommes nu på en bageplade med bagepapir med en stor ske, 4 stk. De 4 stykker dejen glattes nu ud, dette gøres nemmest med bagsiden af en ske dyppet i vand.
Bages 10 min., hvorefter fyld kan puttes på.
Fyldet kan jo varieres efter behag, denne gang bestod mit fyld af lidt rester fra køleskabet - peberfrugtpesto, chorizio med jalapenos og mozzarellaost, toppet med rucola.

Ifølge Jane fra Madbanditten kan bundene fryses, hvilket jo er smart - så er der hurtig mad til de travle dage!3 kommentarer:

 1. Det ser super lækkert ud! Jeg har dog forsøgt mig med blomkålspizza en del gange, og jeg har aldrig haft problemer med at få bunden til at hænge sammen. Specielt dagen efter kan man uden problemer spise den i slides. Det har jeg i hvert fald gjort en del gange! :b

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lykke

   Jamen du har da helt ret, dagen efter med blomkålspizza er specielt nem at spise den i slices. Jeg har af en eller anden grund bare været enormt uheldig med min bund de sidste mange gange jeg har lavet med blomkål, den hænger fast i pladen og går i stykker :S

   :)

   Slet
 2. Jeg er helt vild med en bund af hvidkål og gulerod, men vil da prøve med halloumi :D

  SvarSlet