Opskriftindex

tirsdag den 25. juni 2013

Sommer, sommer og sol.......

..... eller ja det burde det i hvert fald være, synes dog ikke at sommervejret er helt optimalt lige for tiden.
Men mens vi venter på sommeren, så kommer her en opskrift på koldskål og kammerjunker - LCHF-style. Disse opskrifter går nok ikke an på en striks LCHF, da mælkeprodukter jo indeholder mælkesukker og kokossukker heller ikke er kulhydratfri, men dog med et lavere GI end hvidt sukker, og derfor mindre blodsukkerbelastning.
Koldskålen smagte skønt af jordbær og kammerjunkerne var rigtigt sprøde, prøv dem endelig!
Smager skønt at servere med et lille drys hakket citronmelisse.




Jordbærkoldskål
7,5 dl kærnemælk
2,5 dl fløde
1 æggeblomme (kan sikkert også bruge flere, havde bare lige en til overs)
2 spsk. Sukrin+
Kornene fra 1 stang vanille 
250 g jordbær (friske eller frosne)

Sådan gør du
Æggeblommen piskes skummende sammen med Sukrin+ og vanillen. Kærnemælken piskes i. Fløden piskes let stiv og vendes i resten.
Hvis jordbærrene er friske blendes halvdelen sammen koldskålen og den anden halvdel skæres i kvarte og kommes i.
Hvis de er frosne som mine (selvpluk, behøver derfor ikke have opkog), tøes de lidt op og blendes til en "softice" som derefter røres i koldskålen.
Stilles på køl til det skal serveres.

Sprøde kammerjunker
15-20 stk.

50 g fintkværnede mandler
15 g kokossukker
15 g kokosfibre
25 g smør
1 æggehvide
1 tsk. vanillepulver
0,5 tsk. citronsaft
Skallen fra 0,5 øko citron
1 lille tsk. natron

Sådan gør du
Tænd ovnen på 160 g varmluft.
De tørre ingredienser blandes i en skål. Smørret smuldres sammen med de tørre ting i skålen. Citronskal, citronsaft tilsættes. Æggehviden tilsættes og samler dejen.
Dejen er nok lidt våd nu, men lad den stå 5-10 min og fibrene suger væske til sig.
Form nu nogle små kugler, og læg dem på en rist med bagepapir på. Giv alle kuglerne et tryk på midten med pegefingeren, så de bliver flade.
Bag dem midt i ovnen i 20 min. Sluk ovnen, men kammerjunkerne stå derinde i yderligere 40 min.
Tag ud og køl af.




  

3 kommentarer:

  1. Bliver kammerjunkerne sprøde?

    SvarSlet
    Svar
    1. hej Sabina.

      Mine blev helt sprøde, retter det lige i teksten, da det selvfølgelig er en væsentlig del af kammerjunker :)

      Slet
  2. Ser virkelig lækkert ud!!

    Jeg er ny blogger for Peepers, tjek den ud hvis du har lyst.
    Nanna Freving // www.nannafreving.com

    SvarSlet