Opskriftindex

søndag den 16. juni 2013

Sommerkage med rabarber og jordbær

Jeg er sådan et underligt menneske, som selv tager mad med, når jeg skal til fødselsdag. Sådan en situation stod jeg i forleden dag, da jeg var inviteret til min venindes døtres fødselsdag.
Som sædvanlig tog jeg et par af de skønne gulerodsboller med og så kreerede jeg denne skønne sommerkage, som jeg også nuppede et stykke med af.Sommerkage med rabarber og jordbær
Springform på ca. 18 cm i diameter

Bunden
100 g fintmalede mandler
3 æg
50 g smør
50 g chokolade 70%*
2 spsk. Sukrin Gold
1 spsk. kokosfibre

Sådan gør du
Tænd ovnen på 160 grader.
Smør og chokolade smeltes sammen i en gryde på lavt blus. 
Æggene piskes luftige med Sukrin Gold. Resten af ingredienserne tilsættes og der røres til blandingen er jævn og glat. 
Dejen hældes i smurt springform og bages ca. 15 min - lav tandstikprøven, tandstik stikkes ned midt i kagen, hænger der dej ved, skal den have lidt længere.
Skal afkøles helt inden den pyntes.

 

Rabarberskum
1 stor stængel rabarber - vil gætte på 80 gram
1 spsk. Sukrin Gold
2,5 dl fløde
Kornene fra en ½ vanilliestang

Sådan gør du
Rabarberen skæres i mindre stykker, koges i gryde til det er mos, tilsæt evt. lidt vand hvis det brænder på. Smages til med Sukrin Gold. Sættes til side til det er afkølet.
Fløden piskes stiv med vanillekornene og den afkølede rabarbermos vendes i.

Pynt
Ca. 200 g jordbær
Lidt chokolade til at lave spåner af

Den afkølede bund befries fra formen. For at få kagen pænest, lægges selve ringen nu over bunden igen og rabarberskummet smøres på. Ringen fjernes og kagen pyntes med jordbær, som er skåret i skiver/kvarte/halve efter behag. Pyntes med chokolade lavet til spåner med en kartoffelskræller.*Næste gang vil jeg bruge 100 g chokolade i stedet, da jeg synes smagen var lidt for mild.

2 kommentarer:

 1. Ej hvor ser den bare lækker ud! Jeg kender godt det med at tage sin egen kage med til arrangementer. Forleden tog jeg også selv kage med, fordi jeg vidste, at jeg ellers ikke ville kunne holde mig fra kage. Det var dog bare en kokos/mandelbund med vaniljeskyr og friske jordbær på toppen. Den vakte rent faktisk lykke blandt de andre deltagere. Jeg vil dog prøve din variation næste gang! :b

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er netop det med at kende sine begrænsninger :)

   Din kage lyder nu heller ikke dårlig!

   Slet