Opskriftindex

mandag den 24. juni 2013

Om at spise LCHF på Kreta

Skøn lille taverna i den lille by Afrata


For et par uger siden kom vi hjem fra en vidunderlig ferie på Kreta. Det er anden gang vi har været på øen, og det kan klart anbefales.
Selvom det kan synes uoverskueligt at fortsætte de gode spisevaner herhjemmefra, når man er på ferie, så er det slet ikke så svært - men det kræver en enorm rygrad!
Man kan jo også vælge at sige "pyt" og så bare nyde ferien i fulde drag med hvad den nu indebærer i form af is og mad.

Jeg har jo spist LCHF igennem knap 1,5 år nu og også overlevet nogle ferier ved at fortsætte i samme mønster, derfor var det for mig naturligt at fortsætte med samme mad, som jeg gør hjemme.

Hvis du ligesom jeg, gerne vil fortsætte med livsstilen, selvom du er på ferie, kommer her nogle gode råd:

I år rejste vi med Startour og allerede ved bestilling af rejse, kommer første valg - mad på flyet eller ej. Jeg fravælger altid maden til mig selv, snupper et par æbler og en pose mandler med og overlever på det. Man kunne sikkert lave en lidt bedre madpakke, men for mig er det vigtigste, at det er nemt og er desuden ikke klar over hvor velanset en regulær madpakke er på flyet?!?

Vi boede på Stefan Village i Agia Marina. Det var et virkeligt godt hotel, og kan helt sikkert anbefales til jer, som rejser med børn.
Agia Marina ligger ca. 9 km fra Chania. Det er én af mange badebyer, som ligger side om side på hele kysten. Agia Marina har intet autentisk græsk over sig, den er rent turistopbygget- alligevel er jeg dog glad for byen, da det er nemt med børn. Er du til det rigtige Grækenland, er det nok en god idé at leje en bil og komme ud i de små byer.
I Agia Marina ligger tavernene side om side med souvenirbutikkerne. Der findes, som et hvert andet sted, masser af dårlige spisesteder, men også rigtig mange gode.

På hotellet havde vi i år, valgt selv at stå for morgenmaden. Hjemmefra havde jeg lavet en omgang LCHF granola (opskrift følger senere). Derudover er der jo en del lækre græske specialiteter såsom græsk yoghurt og fetaost, suppleret med frisk frugt og æg udgjorde det en fantastisk morgenmad.
Frokosten blev enten indtaget på vores terrasse og lignede så morgenmaden en del (jaja ingen har sagt det var varieret mad) eller også spiste vi ude, hvor jeg så brugte samme tricks som til aftensmaden.

Aftensmaden blev hver aften spist ude. Aftensmåltidet kan for nogle synes svært, da alt serveres med enten ris, kartofler eller begge dele. Jeg frabad mig dog bare at stivelse til og spurgte om ekstra grønsager/salat. Derudover blev der ofte bestilt en græsk salat ved siden. Dette kan også være en god mulighed, hvis man ikke vil gøre så besværlig - en salat ved siden af og så bare levne stivelsen.


Kylling med fyld af ost og bacon om, Nostos


Kylling Soulaki med fetasauce og salat, Symposium


Græsk salat


Et par af de steder vi spiste, kan virkelig anbefales:
Nostos, dansk ejer med god humor, skøn mad og dejlig stemning.
Nymfi, betjening på bl.a. svensk, fantastisk mad og god udsigt hvis man sidder ovenpå. Nedenunder er der en eftersigende god legeplads.
Symposium, ganske enkelt super lækkert mad.

Når børnene fik en is, nød jeg en skøn Frappé, uden sukker, men med mælk.

Billede fra min instagram, 
da jeg desværre ikke fik taget et på ferienOg det kan godt være, at mine børn ikke spiser LCHF ligesom jeg gør, men specielt den store er meget glad for kød

Resterne af spareribsene, vil gætte på 500 g


Har I gode rejsetips til Kreta, så smid dem gerne i kommentarfeltet, da det bestemt ikke er sidste gang, vi tager derned :)

2 kommentarer:

 1. Hvad er en frappé? Gætter på noget med kaffe... som jeg desværre ikke kan li'...og det kan godt gøre det besværligt at gå på café... Te og isvand er det sjoveste jeg kan få ; ) Chai latte er desværre tit instant og fyldt med sukker og smager ikke efter min smag... men jeg går så rundt med tebreve i tasken så jeg kan få min egen chai! Bare kop alm chaite med lidt mælk eller fløde i toppen ; )
  Tak for alle ferirtipsne - det ser dejligt ud alt sammen : )

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret - frappé er en græsk iskaffe :) God idé med tebrev i tasken, kan forestille mig at det er kedeligt at gå på café, hvis man hverken spiser kage eller drikker kaffe ;)

   Håber du kunne bruge tipsene :)

   Slet