Kender I det med, at man nogle gange får en ustyrlig lyst til en bolle med smør? Det gør jeg og sådan havde jeg det i går!
Disse boller var noget af det første jeg startede med at lave i min "karriere" som LCHF'er. Jeg bliver ved med at vende tilbage til dem, da de er enormt nemme at lave, og så synes jeg de smager bedre end de fleste andre boller uden korn, som jeg har smagt.
Opskriften stammer oprindeligt fra Eva's hjemmeside, men efterhånden har jeg fået dem tilpasset lidt og her kommer min version:
Gulerodsboller
ca. 8 stk. små boller
- 2 håndfulde mandler
- 2 store gulerødder
- 2 æg
- 2 spsk. hørfrø
- 2 spsk. chiafrø
- 1 spsk. fiberhusk
- 1 dl vand
- ½ tsk. salt
- 15 g smeltet smør
- 4 spsk. solsikkekerner
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160 grader.
Mandlerne kværnes fint i foodprocesser. Gulerødderne skrælles og kommes op til mandlerne sammen med æg, hørfrø, chiafrø, fiberhusk, vand, salt og smør. Det hele blendes til gulerødderne er i små stykker og det ligner en våd dej ala havregrødskonsistens. Til sidst røres solsikkekernene i med håndkraft.
Dejen er ret våd, men med en spiseske dyppet i koldt vand, kan der klattes nogle boller op på en bagepapirsbeklædt rist til ovnen.
Bages ca. 30 min., vendes derefter hvor de bages 5-10 på den anden side.
Bagetiden kan dog varierer fra ovn til ovn, så hold øje med bollerne, kan være de skal have kortere tid i din ovn.
Bollerne kan fint fryses.
Gulerødderne kan udskiftes med squash, men hold da noget af vandet tilbage, da squash afgiver mere væske end gulerødder.
Kan man ikke rive gulerødderne først? Min FP er lidt sart :-P
SvarSletDet kan du sagtens :)
SletJeg er helt tosset med at prøve kornfri boller for tiden. De her er vist de næste på listen :)
SvarSletHej Rikke
SletMeld gerne tilbage, hvad du synes :)
Vh. Christina
Jeg har lige smidt dem i ovnen, men min dej var helt flydende O_o
SvarSletJeg havde godt nok ikke hørfrø, så jeg brugte kun chia(altså 4 spsk), men det kan næsten ikke have været problemet?
Måske jeg brugte for få mandler. I hvert fald måtte jeg også hælde solsikkefrøene i foodprocessoren, for bare at få lidt konsistens. Men de er stadig meget flydende :-(
Dine ser ellers bare SÅ lækre ud - det var lige hvad jeg havde brug for ;-)
Jeg håber resultatet bliver godt trods alt ;-)
Hej Vikki
SletDet lyder underligt, tror heller ikke at problemet er manglende hørfrø, chiafrøene burde gøre det fint i stedet.
Hvis du skulle komme ud for samme problem en anden gang, synes jeg du skal prøve at putte lidt ekstra husk i, så skal dejen nok blive tykkere ;)
Håber de smagte alligevel :)
Vh. Christina
husk er altid godt - eller måske en smule kokosfiber hvis du har.
SletNu har jeg lige smidt en anden type boller i ovnen, fordi jeg havde brug for at eksperimentere i forhold til næste uges frokostmøder... men jeg tror, at jeg i aften vil prøve denne opskrift. de ser vildt lækre ud.
SvarSletDe kan i hvert fald anbefales :)
Slet