Jeg havde et par triste bananer liggende og for at de ikke skulle ende i skraldespanden bestemte jeg mig for at smide en kage sammen.
Bananer er jo ikke specielt lowcarb, men jeg har efterhånden tilpasset LCHF-livsstilen, så den passer til mig. Derfor kan jeg godt finde på at bruge bananer i kage (kan ikke lide dem, når de bare spises) eller finde på at bruge søde frugter i salat eller spise gulerødder.
Jeg synes ikke det vigtigste er at undgå alt hvad der hedder kulhydrat og ligge på et indtag på under 25 g eller hvad de strikse nu ligger på. Det vigtigste for mig, er at dette er en livsstil jeg skal kunne leve med resten af livet!
Banankage med et twist
Springform på 18 cm i diameter
80 g blødt smør
2 + ½ spsk. kokossukker
Kornene af en stang vanille
3 æg
2 modne bananer
1 dl fintkværnede mandler
½ dl kokosfibre
1 tsk. bagepulver
1 dl fløde
2 spsk. kokosmel
2 spsk. kakao*
Et par håndfulde chokolade til overtræk
Smør til formen
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader.
Kornene fra vanillestangen mases den halve spsk. kokossukker, sådan at de ikke klumper sammen i kagen.
Smørret piskes med de 2 spsk. kokossukker og vanillekornene. Æggene røres i til dejen er ensartet. Bananerne puttes i og der piskes til der ingen klumper er. De fintkværnede mandler, kokosfibrene, bagepulver og fløden røres i.
Dejen deles nu i to. Den ene del røres de 2 spsk. kokosmel i, den anden del kommes kakaopulveret i.
Det meste af den hvide dej kommes i en smørsmurt springform, gem lidt af den. Den brune dej kommes ovenpå og smøres ud, således man ikke kan se den hvide dej. Resten af den hvide dej kommes øverst.
Tag nu et sugerør/kniv/grillspyd e.lign. og kør først zig-zag gennem dejen på den ene led og derefter zig-zag på den anden led, så der kommer et fint mønster.
Bages ca. 30 min., tjek om den er færdig ved at prikke med en tandstik i midten, hænger der dej ved skal den bage lidt længere.
Når kagen er komme ud af ovnen kommes chokoladen ovenpå, når den smelter smøres det jævnt udover kagen.
I stedet for at overtrække kagen (så man ikke kan se det fine mønster), kan man putte hakket chokolade i den mørke dej.
*Jeg bruger Valrhona kakaopulver og dejen blev lidt for bitter, blev nødt til at putte en tsk. agarvesirup i. Næste gang vil jeg kun bruge 1 spsk. kakaopulver. Så smag dig lidt frem - og nej jeg er ikke salmonella forskrækket, men er du skal du nok ikke smage på den rå dej ;)
Min blev ikke lige så flot, men nøj den er god :-D
SvarSletDen er nemlig rigtig god, lavede en ny version i weekenden ;)
SletOpskrift moster :-P
SletNu må vi se, det bliver næste gang den bliver lavet :)
Slet